Dagelijkse onderhoud van terrazzo.

 

Terrazzo laat zich met een oplossing van water en zachte zeep (geen agressieve en bijtende schoonmaakmiddelen) makkelijk schoonhouden. Terrazzo is een natuurproduct. Zowel nieuwe als oude geslepen terrazzovloeren zijn na het verdampen van het vocht aan de oppervlak mat en onscherp. Het definitieve uiterlijk krijgt de vloer pas na intensief reinigen. Dit kan in de praktijk enkele weken tot soms enkele maanden duren.

 

'Voorkomen is beter dan genezen'

 

Dit geldt zeker bij het voorkomen van vervuiling of schade. Als u rekening houdt met enkele simpele zaken dan voorkomt u problemen en teleurstelling. Ontkalkingsmiddelen, die zitten in veel schoonmaakmiddelen en natuurlijk in de ontkalker voor uw koffiezetapparaat. Die kunnen terrazzo aantasten. Als Terrazzo intensiever gebruikt wordt, zoals aanrechtbladen, kan een beschermingsmiddel aangebracht worden. Aanrechtbladen worden meestal in de werkplaats al behandeld met een impregneer of was. Bladen die in het werk worden gemaakt dienen met de nodige omzichtigheid behandeld te worden. Het onderhoudsadvies van het terrazzobedrijf opvolgen!

 

Let op met azijn, citroen en andere zure producten (ook wijn!) deze middelen hebben een bijtende werking op terrazzo. Theezakjes scheiden een kleurstof af die in het blad kan trekken. Het is dan ook aan te raden na het knoeien direct de verontreiniging te verwijderen. Als er toch doffe of ruwe plekken zijn ontstaan kan de schade meestal worden hersteld. Vraag uw terrazzoleverancier, deze heeft de kennis en de middelen om uw blad te herstellen!

 

terug naar FAQ