Onderhoud & Reparatie van terrazzo

 

Deze pagina wordt op dit moment bijgewerkt en is dus niet volledig.

 

 

 

 

 

Onderhoud terrazzovloer

 

Bij het woord 'onderhoud' krijgt menigeen een minder prettige beeld voor ogen. Visioenen van op de knieƫn rondkruipen met een emmer sop en een borstel...


Wilt u toch alvast iets doen dan legt u bij de entree een vloermat neer. Daarmee voorkomt u, of men nu wel of niet goed veegt, een deel van de verontreiniging. Nog beter is natuurlijk de buitenschoenen bij de deur uit te doen.


Het onderhoud aan uw terrazzovloer begint heel eenvoudig met het regelmatig verwijderen van stof en belangrijker: zand.

Zand en stof zorgen er voor dat uw vloer dof wordt waarbij zand ook nog eens als schuurmiddel werkt en krassen en putjes in uw vloer zal maken. Waar weer vuil in achter kan blijven dat op zijn beurt weer zand en stof vasthoudt.


De beste manier om uw vloer te onderhouden is het dweilen, of moppen, met schoon water waar echte groene zeep aan is toegevoegd. Deze zeep bevat lijnolie en die dringt in de toplaag van de vloer zonder een vette laag, zoals bij was nog wel eens wil gebeuren, op te bouwen. 


In het begin lijkt het niks uit te maken maar als u dit dagelijks doet zult u na verloop van tijd zien dat de vloer gladder en mooier van kleur wordt en elke keer makkelijker te reinigen is.


Vloeren die intensief gebruikt worden kunnen


IN BEWERKING!!!