Terrazzovakman

 

Wat is een terrazzovakman en hoe vind je die? Een terrazzovakman is iemand die met de nodige praktijkervaring in zijn vingers dagelijks met zijn vak bezig is en trots is op wat hij maakt.

Hier vindt u een terrazzovakman bij u in de buurt.

 

Wilt u meer weten over de terrazzovakman of wilt u er zelf een worden lees dan onderstaande tekst of neem contact op voor meer informatie via de link onderaan de pagina.

 

 

 

 

Ervaring

 

Ambachtelijk werk vormt vaak de oorsprong voor wijze spreuken en gezegdes. "Ervaring is de beste leermeester" is zo'n gezegde en dat geldt ook hier. Een terrazzovakman heeft ervaring, weet waar hij het over heeft en zal u graag voorbeelden laten zien van wat hij maakt. En aangeven wat niet en wat wel kan.

 

Hoe gaat het er uit zien?

 

Het is lastig om een voorstelling te maken hoe uw vloer of aanrechtblad er uiteindelijk uit gaat zien. Bij grotere oppervlakken is het ondoenlijk om te kiezen vanaf een klein monster. Vraag gerust om een referentie als u een vloer wilt laten aanleggen of een terrazzo aanrechtblad laten plaatsen. In de meest gangbare kleuren zal er zeker een voorbeeldvloer of blad te vinden zijn waarbij er altijd mensen zijn die u graag hun mooie, door de terrazzovakman aangelegde, vloer of aanrechtblad willen laten zien.

 

 

 

 

 

 

 

        

 

Werkplaats?

 

Een vakman legt u graag uit hoe zijn product tot stand komt! Geen droog verhaal maar prachtige kleurmonsters waar de tinten van Italië van afspringen, voorbeelden van gereed werk en misschien kunt u zelfs wel even een blik in de werkplaats werpen.

Als die er is. Want er zijn verschillende terrazzobedrijven die hun werkplaats bij u thuis inrichten. Voor een vloer is dit logisch maar bij een aanrechtblad is dit niet vanzelfsprekend. De meeste bladen worden in de werkplaats gemaakt. Bij het ter plaatse maken van een aanrechtblad komt wat meer kijken en zijn ook andere extra voorbereidingen en vaardigheden noodzakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uw keuken wordt dan tijdelijk de werkplaats...     

 

 

 

 

 

 

Bij 'nat' schuren wordt alles afgeplakt en wordt het slibwater met waterzuigers afgevoerd. Bij droog schuren worden stofzuigers gebruikt maar het is beter om ook hier enige voorzorgsmaatregelen te treffen! 

            

Opleiding

 

De oudste (1922) "terrazzoschool" staat in Spilimbergo, in de provincie Friuli. Beroemd over de hele wereld! Klik op de link:

 

                     SCUOLA MOSAICISTI DEL FRIULI 

 

 'Mosaicisti' (mozaïekleggers) en geen 'terrazzieri' (letterlijk: grondwerkers), verschil moet er zijn. Studenten krijgen les in alle facetten van het vak, materiaalkennis, kleurenleer, kunstgeschiedenis, etc.  

 

Italië is binnen Europa het terrazzo- en mozaïekland bij uitstek en in vergelijking daarmee zijn in Nederland de opleidings-mogelijkheden magertjes. Daarom wordt, als er mozaïeken gemaakt moeten worden, vaak een beroep gedaan op collega's elders uit Europa.

 

Een echte vakopleiding is er dus niet in Nederland en het terrazzovak vormt meestal maar een klein onderdeel van een lessenpakket voor dekvloerenlegger.

 


Via de volgende link krijgt u informatie over erkende leerbedrijven, waar onder ook een aantal terrazzobedrijven:

http://www.savantis.nl/over-savantis/erkende-leerbedrijven/bol-en-bbl//